Otthonápolási tippek:

 

Szeretném, ha mindenki gondosan figyelmet szánna arra, hogy mindig megtisztítsa és ápolja bőrét otthonában. Néhány egyszerű lépés, és a gondoskodást meghálálja a bőr (és a kozmetikus)! 

Kezdjük az esti rituáléval:

A napközbeni szennyeződések, melyek a bőr zsíros felszínén tapadnak meg, este zsíroldó készítménnyel érdemes lemosni. Mindenképpen szappanmentes legyen, melyet langyos vízzel leöblítünk. Mivel a Martina Gerbhardt tisztítótejben visszazsírozó szubsztanciaként a mandulaolaj és az olívaolaj jelen van, ezért nem fontos krémezni. A bőr selymes, puha tapintású lesz. Mivel bőrünk éjszaka izzad, ezért a krémezés meggátolja a természetes anyagcseréjét. Esetleg használható egy leheletnyi bőrtípusunknak megfelelő arctonik.

Reggeli tisztítás:

Bőrrétegünk elhalt hámrészecskéit érdemes finoman lecsiszolni. Erre a célra használható egy finom kefe vagy természetes szivacs, esetleg mosdókesztyű. Mivel éjszaka izzad a bőr, ezért elegendő vízzel letisztítani. Elsőként hideg, majd langyos vízzel. Ezután finoman töröljük szárazra. Következhet az arcvíz vagy arctonik melybe finoman bele maszírozhatjuk arckrémünket vagy arctejünket, esetleg ezek kombinációját.